Bariatrische chirurgie in Turkije

Wij bieden patiënten een eersteklas service-ervaring en behandeling door gekwalificeerde artsen en internationaal erkende ziekenhuizen in Istanbul, Turkije.

Vermageringsingreep, ook wel bariatrische chirurgie genoemd, is een operatie die wordt uitgevoerd voor drastisch gewichtsverlies.

Bariatrische chirurgische procedures helpen u aanzienlijk af te vallen door enkele veranderingen aan uw spijsverteringssysteem aan te brengen. Er zijn verschillende soorten afslankoperaties. Terwijl sommigen de hoeveelheid voedsel die de maag kan bevatten, beperken, verminderen sommigen de calorieën en voedingsstoffen die het lichaam absorbeert. En sommige bariatrische chirurgie methoden zijn op beide gericht.

De meeste operaties voor gewichtsverlies in Turkije worden tegenwoordig uitgevoerd met laparoscopische chirurgie techniek. De meest voorkomende procedures in Turkije  voor bariatrische chirurgie (gewichtsverlies) is gastric bypass en gastric sleeve.

GRATIS CONSULTATIE

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NL Flag +31

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Vermageringsingreep met Mcan Health

İnbegrepen in All-inclusive pakketten; operatiekosten, meertalige gastvrouw/heer, transfers en accommodati

Soorten bariatrische operaties

Bariatrische chirurgie is geen plastische / esthetische chirurgie, het is een medische ingreep. Bariatrische chirurgie moet worden overwogen als de patiënt veel diëten en oefeningen  heeft  geprobeerd, maar nog steeds op het niveau van obesitas is. Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn bariatrische operaties veiliger en gemakkelijker dan ooit. Daarom is een operatie voor gewichtsverlies populair bij patiënten met een BMI van meer dan 35.

Er zijn verschillende soorten operaties voor gewichtsverlies die op verschillende manieren streven naar aanzienlijk gewichtsverlies.

Gastric Sleeve

Gastric Sleeve (maagverkleining) of Sleeve Gastrectomy is een operatie waarbij een deel van de maag wordt verwijderd. Het doel is om de maag kleiner te maken zodat hij niet veel voedsel kan bevatten.

Gastric Sleeve wordt steeds populairder bij patiënten die op zoek zijn naar een effectieve en eenvoudige procedure. Gastric Sleeve in Turkije met MCAN Health wordt uitgevoerd onder laparoscopische chirurgie met een kortere genezingsperiode.

Uw chirurg gebruikt een nietapparaat om een kleine buis of ‘maagbuis’ in uw maag te maken en verwijdert vervolgens de rest van uw maag. Na de operatie neemt uw maag slechts ongeveer 20%  op van wat hij eerder deed. U zult zich dus eerder vol voelen en niet meer eten zoals u gewend was.

Gastric Bypass

Gastric Bypass is een methode die het bovenste deel van de maag verbindt met de dunne darm. Het doel is om de maag kleiner te maken en de absorptie te verminderen.

Er word een klein zakje aan de bovenkant van de maag gemaakt, het enige deel van de maag dat voedsel zal ontvangen. Vervolgens wordt dit zakje verbonden met de dunne darm. Het voedsel wordt via de maag naar het kleine zakje naar de dunne darm geleid. U voelt zich eerder vol en uw lichaam zal niet zoveel calorieën uit voedsel opnemen.

De operatie kan worden gedaan met open chirurgie of laparoscopie.

Wie komt het beste in aanmerking voor een vermageringsingreep?

U bent een goede kandidaat voor een vermageringsingreep  in Turkije als:

 • uw body mass index (BMI) is gelijk aan of groter dan 40
 • uw body mass index (BMI) is gelijk aan of groter dan 35 en u heeft problemen door overgewicht, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2
 • u heeft al andere methoden voor gewichtsverlies geprobeerd (zoals dieet en lichaamsbeweging) maar u kunt niet afvallen
 • u weet heel goed dat uw eetgewoonten zullen veranderen en u moet de instructies na de operatie zeer strikt volgen
 • U bent in mentaal opzicht klaar voor een ingrijpende verandering

Bariatrische chirurgie voor en na

Vermageringsingreep met Mcan Health

İnbegrepen in All-inclusive pakketten; operatiekosten, meertalige gastvrouw/heer, transfers en accommodati

Body Mass Index (BMI)

Uw Body Mass Index is de waarde voor uw lengte en gewichtsverhouding.

BMI is geldig voor de gemiddelde volwassene. Het werkt niet voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die overmatige fysieke oefeningen doen, zoals krachttraining.

Body Mass Index is sterk gerelateerd aan het bepalen van de gewichtsgrenzen voor een gezond lichaam. Hieronder vindt u een tabel met de categorieën voor BMI-bereiken:

BMI-waarde Categorie
18.5 en lager Ondergewicht
18.5 – 24.9 Gezond
25 – 29.9 Overgewicht
30 – 39.9 Zwaarlijvig
40 and over Morbide obesitas

Als uw BMI-waarde 35 of hoger is, komt u mogelijk in aanmerking voor een vermageringsingreep  in Turkije.

Body Mass Index (BMI) berekenen

BMI kan worden berekend met een eenvoudige formule:

BMI = gewicht (kg) / hoogte (m) ²

Body Mass Index (BMI) berekenen met Engels systeem

In Imperial System wordt de Body Mass Index als volgt berekend:

BMI = gewicht (lb) / hoogte (inch) ² x 703

U kunt de Body Mass Index Calculator gebruiken om erachter te komen wat uw BMI is.

MCAN Health’s BMI Calculator

Hoe helpt bariatrische chirurgie om af te vallen?

Operaties voor gewichtsverlies verminderen de omvang van de maag, waardoor de patiënten zich vol voelen, zelfs na een kleine portie voedsel. Sommige procedures voor gewichtsverlies creëren ook een kleiner darmkanaal voor het lichaam om calorieën te absorberen, wat leidt tot een lagere opname van calorieën. Bovendien wordt de productie van ghreline (het ‘hongerhormoon’) verminderd, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het hongergevoel.

De andere functie van chirurgie voor gewichtsverlies in Turkije met MCAN Health is om te leren en een gewoonte te krijgen van gezond eten. De gecontracteerde bariatrische chirurgen van MCAN Health blijven hun patiënten ook na de operatie ondersteunen om te adviseren over hun dieet. Het belangrijkste is dat, aangezien ze opnieuw (gezond) moeten leren eten,  selectief zullen zijn in hun beslissing over voedselconsumptie. Dit heeft onvermijdelijk een positieve invloed op de algehele gezondheid en het welzijn.

Herstel van chirurgie voor gewichtsverlies

De belangrijkste instructies die strikt moeten worden opgevolgd na een vermageringsingreep, is gerelateerd aan uw speciale dieet. Hieronder vindt u het dieetprogramma dat u moet volgen na een vermageringsingreep

Kosten van Vermageringsingreep Turkije

Zowel de Gastric Sleeve als de Gastric Bypass hebben een ervaren chirurg nodig die gespecialiseerd is in afslankoperaties. Hoewel we onze patiënten comfortabele operaties en postoperaties kunnen aanbieden, zijn de technieken op zichzelf al erg ingewikkeld. Dat is de reden waarom bariatrische operaties prijzig kan zijn.

In Europa ligt het gemiddelde prijsbereik voor vermagerinsingrepen tussen € 10.000 en € 20.000. Het dekt alleen de operatie zelf. Een operatie voor gewichtsverlies in Turkije kost echter 60% minder. Samen met de operatie omvat het uw accommodatie, transfer, gastheer, persoonlijk dieetplan en postoperatieve ondersteuning.

Het prijsverschil is niet te wijten aan de kwaliteit van de behandeling. Dat heeft te maken met arbeidskosten in Turkije. Er zijn veel gerenommeerde chirurgen voor gewichtsverlies in Turkije met fantastische resultaten. In vergelijking met hun collega’s in Europa kunnen deze chirurgen echter tegen lagere kosten opereren. Houd er ook rekening mee dat de valuta een andere factor is voor de lagere prijzen bij chirurgie voor gewichtsverlies.

De voordelen van operaties voor gewichtsverlies

 • Afvallen in korte tijd.
 • Remissie voor diabetes type 2 en verbetering van de cardiovasculaire gezondheid
 • Verminderd risico op kanker
 • Langere levensduur
 • Afnemende medicatie vereist door comorbiditeiten veroorzaakt door overgewicht
 • Verhoging van de levenskwaliteit, zelfvertrouwen en zelfrespect

Vermageringsingreep met Mcan Health

İnbegrepen in All-inclusive pakketten; operatiekosten, meertalige gastvrouw/heer, transfers en accommodati