Facelift (Rhytidectomie) in Turkije

Wij bieden patiënten een eersteklas service-ervaring en behandeling door gekwalificeerde artsen en internationaal erkende ziekenhuizen in Istanbul, Turkije.

Alles wat u moet weten over een Facelift

Een facelift is een cosmetische operatie om de erouderingsverschijnselen in het gezicht te verminderen. Zoals rimpels veroorzaakt door een slap hangende huid, kwabben in de wang of plooien in de hals. De ouderdom raakt ons allemaal. De huid wordt slapper, de zwaartekracht eist z’n tol en ook de blootstelling aan zonlicht, zorgt er voor dat uw huid er ouder out gaat zien. En dan is er nog een tal aan andere factoren, zoals stress, alcohol gebruik, roken of de omgeving waar u woont.

Vrouwen en mannen laten een facelift uitvoeren om die tekenen van ouderdom uit het gezicht en de hals te laten verdwijnen. Om zo het verschil op te heffen tussen hoe we ons voelen en hoe we eruit zien. Anders gezegd: om ons eruit te laten zien zoals we ons voelen.

Facelift is een vaak uitgevoerde cosmetische ingreep, bij zowel vrouwen als mannen. Vanwege de lage kosten en de superieure kwaliteit laten steeds meer mensen hun gezicht liften in Turkije. Niet in de laatste plaats omdat de behandelingen worden uitgevoerd in luxueuze privé ziekenhuizen tegen prijzen waar de meeste landen niet bij in de buurt kunnen komen. Deels omdat de arbeidskosten in Turkije veel lager zijn dan in andere landen, maar ook omdat het enorme aantal facelifts per jaar de kwaliteit en de organisatie van de operatie heeft geoptimaliseerd. MCAN Health is daarbij een betrouwbare organisator bij wie de service aan de klant – aan u dus – voor alles gaat.

GRATIS CONSULTATIE

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NL Flag +31

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Wat is een Facelift (Rhytidectomie) ?

Een facelift is een cosmetische operatie om de verouderingsverschijnselen in het gezicht te verminderen, zoals rimpels en lijnen veroorzaakt door een slap hangende huid, kwabben in de wang en plooien in de hals. Met een facelift verwijdert u de verschijnselen van ouderdom uit uw gezicht: een slappe huid, vetophoping onder de kaak en rimpels rond de ogen en de hoeken van de mond.

Een facelift is vooral gericht op de onderste helft van het gezicht, met name de kaaklijn en de nek. Het jonger maken van het gebied rond de ogen wordt vooral door ooglidcorrectie gerealiseerd. Met het liften van de wenkbrauw worden de rimpels in het voorhoofd gecorrigeerd. Vaak wordt een facelift gecombineerd met een ooglidcorrectie en een wenkbrauwlift om tijdens dezelfde operatie het hele gezicht te laten behandelen.

Hoe wordt een Facelift uitgevoerd?

Duur van de operatie:  het hangt er vanaf, als het alleen een facelift betreft duurt de operatie in regel 2–4 uur.

Opname of poliklinisch: meestal wordt u voor 1 nacht opgenomen.

Anesthesie: in de meeste gevallen wordt de behandeling uitgevoerd onder volledige narcose

Incisies: er worden verschillende technieken gebruikt bij een faceliftoperatie, afhankelijk van de conditie van de huid en de wensen en verwachtingen van de patiënt. De 2 meest gebruikte technieken zijn:

 • SMAS facelift: op de haarlijn en aan beide kanten achter de oren wordt een kleine insnede gemaakt, bijna niet zichtbaar. Het SMAS – Superficial Musculo Aponeurotic System – is een weefsellaag die in het gelaat onder de huid is gelegen. Met deze weefsellaag zijn veel gezichtspieren verbonden. De SMAS-laag wordt als het ware opnieuw geplooid. En omdat het SMAS een echte basislaag is heeft een SMAS-facelift een natuurlijk en langduriger effect dan wanneer alleen de huid wordt gelift. De huid wordt vervolgens strak getrokken en de overtollige huid wordt verwijderd.
 • MACS facelift: Een MACS-lift richt zich op het middelste en onderste gedeelte van het gezicht. Het voorhoofd en de hals worden buiten beschouwing gelaten. De ingreep is veel minder complex en ingrijpend dan een volledige facelift. De incisies worden gemaakt achter beide oren, zodat deze niet zichtbaar zullen zijn.

Instructies vóór de Operatie

 • het ondergaan van een gezondheidscheck om vast te stellen of u fit genoeg bent voor de operatie
 • in de week voor de operatie geen bloed verdunnende medicijnen innemen, zoals aspirine, ibuprofen of enig andere anti-ontsteking medicatie
 • geen alcoholische dranken vanaf één week voor de operatie
 • nuchter zijn vanaf 8 uur voor de operatie
 • etc.

Instructies voor na de Operatie

De chirurg instrueert u wat te doen en wat te vermijden:

 • vanzelfsprekend dient u de voorgeschreven medicatie in te nemen
 • u zult de eerste week op uw rug moeten slapen
 • de eerste periode zo min mogelijk met uw gezicht in de zon en de zonnebank vermijden
 • afhankelijk van uw huid zal u worden geadviseerd beschermende cremes te gebruiken
 • de eerste week is het beter om geen make-up te gebruiken
 • etc.

Het resultaat van de facelift operatie

 • uw zelfvertrouwen is toegenomen
 • u ziet er jonger uit (en voelt u ook jonger!)
 • u voelt u aantrekkelijker
 • u voelt u fitter
 • met een hals zonder rimpels kunt u weer open kleren aan

Voor en na Facelift

Waarom is bij uitstek MCAN Health geschikt om uw facelift te organiseren?

De medewerkers van MCAN Health hebben jarenlange ervaring in de zorg, zowel in Turkije als daar buiten. Daardoor kent MCAN Health het zorgveld goed, heeft inzicht in de verschillende aspecten van zorg en is op alle niveaus van de zorg gesprekspartner. MCAN Health heeft een groot netwerk van topchirurgen en ziekenhuizen.

MCAN Health biedt een facelift

 • uitgevoerd met de modernstemedische technieken
 • zonder zichtbaar blijvende littekens
 • tegen zeer gunstige kosten
 • met een natuurlijk resultaat

Veel Gestelde Vragen

Bij een facelift wordt de patiënt meestal opgenomen. Wij adviseren onze patiënten altijd ervoor te kiezen om tot en met een dag na de operatie in het ziekenhuis te blijven

Voor elke man of vrouw, mits hij of zij ineen goede lichamelijke conditie verkeerd.

Er geldt geen leeftijdsgrens. Vanaf 30 jaar komen facelifts al voor.

Ja, vanzelfsprekend kunnen mannen bij MCAN Health terecht; onze chirurgen zijn ervaren in facelift operaties bij mannen.

Nee, Na de operatie heeft een een check-up afspraak met de chirurg. Hij of zij zal het verband verwijderen. Daarna hoeft er geen verband meer op.

Na 1 tot 2 weken na de operatie kunt u weer aan het werk.

Niet direct na de operatie. Maar wel snel: zodra de zwellingen op het gezicht zijn verdwenen ziet u het resultaat.

Ja. Daar staan we juist om bekend. De chirurgen waarmee MCAN Health samenwerkt hebben jarenlange ervaring en hebben zich hierin gespecialiseerd. De natuurlijke vormen van uw hezicht zijn leidend bij het verrichten van een facelift.

Na een facelift operatie moet zonlicht zoveel mogelijk worden vermeden. Dus hoog zomer is niet het beste moment. Maar het einde van de zomer, tijdens de herfst, winter of het voorjaar zijn prima momenten voor een facelift. En Istanbul is natuurlijk op haar mooist in de herfst en het voorjaar!

Facelift in Turkije

All-inclusive pakketten zijn inclusief operatiekosten, meertalige patiëntenzorg, transfers en accommodatie.