Norwood Hamilton Schaal

Wij bieden patiënten een eersteklas service-ervaring en behandeling door gekwalificeerde artsen en internationaal erkende ziekenhuizen in
Istanbul, Turkije.

Wat is Norwood Hamilton Scale?

De Norwood Hamilton Scale (schaal) is een manier om het mannelijke patroon van kaalheid te meten en vast te leggen met een code. De dokters, het medische team en de haarspecialisten (trichologen) klassifiseren de mate van kaalheid met deze code, in 1950 door Dr James Hamilton geïntroduceerd en in de 70-er jaren bijgewekt door Dr O´Tar Norwood.

Mannen verliezen hun haar volgens bepaalde patronen. Sommigen verliezen hun haar het eerst bij de slapen, anderen verliezen het eerst haar aan het achterhoofd (Vertex). Weer anderen hebben een terugwijkende haarlijn en tegelijkertijd haarverlies aan het achterhoofd.

Hoe hoger de schaal aangeeft bij het vaststellen van het type haarverlies, hoe beperkter de mogelijkheden voor geslaagde een behandeling. Bijvoorbeeld, bij een type haarverlies van 5 of hoger heeft behandeling met Minoxidil (Rogaine) of Finasteride geen effect meer.

Onderstaande tekeningen met uitleg geven het principe van de Norwood Hamilton Scale goed weer. U kunt zich zo op gemakkelijke wijze een beeld vormen van uw eigen type haarverlies.

Norwood Hamilton Scale – Fase 1

In Fase 1 laat de haarlijn nog maar nauwelijk haarverlies zien en is er nog geen reden om tot behandeling over te gaan. Maar als haaruitval wel voorkomt in uw familie, is het raadzaam van tijd tot tijd vast te stellen of er verandering optreedt. Als dat inderdaad het geval is kunt u daarover contact opnemen met een expert.

Norwood Hamilton Scale – Fase 2

Er is haarverlies te zien aan de beide slapen, aan beide kanten ontstaat er een soort driehoek. En ook in het miden van het voorhoofd ontstaan kleine gebiedjes met haarverlies. Het is goed om in deze fase vast te stellen waar het aan zou kunnen liggen. Heeft het te maken met ontstaan van kaalheid of heeft het mogelijk een andere reden?

Norwood Hamilton Scale – Fase 3

Na fase 3 spreken we pas echt van kaalheid, maar wel een bescheiden kaalheid, er is nog steeds een helboel haar aanwezig. De Kaalheid bij de slapen is nu zeer duidelijk te zien, met een symetrische terugwijkende haargrens die als storend kan worden ervaren. Ook kan er in deze fase een kale kroon op het hoofd ontstaan ter hoogte van de kruin.

Norwood Hamilton Scale – Fase 4

Een gematigd niveau van haarverlies bij de slapen en een terugwijkende haarlijn die aansluit bij de kroon, vertex area. Beginnend bij de haarlijn tot aan de Kroon in het middenvan het hoofd is het haar sterk verdund.

Norwood Hamilton Scale – Fase 5

Een gestage toename van de kale gebieden. Haarverlies aan het achterhoofd (vertex area) en haarverlies aan de beide slapen worden nog gescheiden door natuurlijk haar. Maar het kale gebied is aanzienlijk groter dan voorheen.

Norwood Hamilton Scale – Stage 6

U is er dan sprake van een groter gebied van kaalheid en aanzienlijk haarverlies. Vanaf de haarlijn tot aan het kroongebied is nog maar weinig natuurlijk haar aanwezig. Ook aan beide zijkanten is de kaalheid enorm toegenomen.

Norwood Hamilton Scale – Stage 7

Dit is de laatste fase van kaalheid. Er is nog slechts een krans natuurlijk haar aanwezig van oor tot oor lopend over het achterhoofd. Omdat het open gebied erg groot is, zal haartransplantatie slechts gedeeltelijk in staat zijn het kale gebied te bedekken. Deze fase van kaalheid zal meerdere haartransplantatie sessies vereisen om de kaalheid weg te werken.

GRATIS CONSULTATIE

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NL Flag +31

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met ons privacybeleid.