Haartransplantatie Voor Vrouwen

Wij bieden patiënten een eersteklas service-ervaring en behandeling door gekwalificeerde artsen en internationaal erkende ziekenhuizen in
Istanbul, Turkije.

Haarverlies bij vrouwen

Haarverlies is een probleem waar vooral mannen onder schijnen te lijden. Echter, vrouwen kunnen wel degelijk last krijgen van haarverlies of dunner wordendhaar. Omdat haarverlies bij vrouwen een symptoom kan zijn van een serieuze ziekte, is het raadzaam er alert op te reageren en zo snel mogelijk maatregelen te nemen.

Haaruitval of het erg dun worden van haar kan een kwellende ervaring zijn die je volledig in beslag neemt. Haar is immers een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. De oorzaken zijn niet zomaar aan te wijzen. Vrouwen hebben een sterk wisselende hormoonhuishouding. Tijdens de adolescentie, zwangerschap en menopause verandert er van alles en ook tijdens de maandelijkse menstruatieperiode kan de hormoonsamenstelling erg wisselen. Al deze aspecten kunnen hun effect hebben op het fysieke en psychische welzijn van vrouwen en kunnen zelf leiden tot haaruitval.

Haaruitval kan van tijdelijke aard zijn, maar het kan ook doorzetten en zo een permanenter karakter krijgen. Hoe sneller de oorzaak van het haarverlies wordt achterhaald, des te sneller het probleem kan worden aangepakt.

Warom verliezen Vrouwen hun Haar?

Vrouwelijk Patroon Kaalheid: Vrouwelijke Kaalheid, ook wel bekend als Androgenetische Alopecia, is erfelijk en is bij vrouwen de meest voorkomende oorzaak van kaalheid. De eerste tekenen openbaren zich vaak rond het 50ste levensjaar.

Anemie: Bloedarmoede ontstaat wanneer het rodebloedcelgehalte in het bloed lager is dan normaal. Vaak is het bloedarmoede als gevolg van een tekort aan ijzer.

Polycysteus-ovariumsyndroom(PCOS): een verstoring van het endocrine systeem. Eén van de symptomen is haarverlies in een mannelijk patroon (dunner worden op de kruin, inhammen).

Hypothyroidisme: een traag werkende schildklier produceert te weinig hormoon en haarverlies kan daar één van de gevolgen van zijn.

Huidcondities: Huidaandoeningen kunnen leiden tot haarverlies. Huidziekten die haarverlies tot gevolg kunnen hebben zijn Seborrheïsch Eczeem en Psoriasis.

Lupus: Lupus is een auto-immuunziekte die vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt. Lupus verschillende varianten en kan zich presenteren als huidziekte. Een van de meer expliciete symptomen van Lupus is haarverlies.

Alopecia Areata: ofwel: pleksgewijze kaalheid, is een ziekte van de haarwortels. Omdat de conditie van de haarwortels van plek tot plek kan verschillen ontstaan er vaak kale plekken. Gebiedjes waar het haar niet meer groeit met daarnaast gewone haargroei.

Overmatig Stylen: Vrouwen die vaak hun haar in een paardenstaart dragen of die hun haar eindeloos vaak hebben geverfd kunnen daarmee hun haar mee hebben beschadigd en als gevolg daarvan last hebben van haaruitval.

Chemotherapie: Vrouwen die een chemukuur hebben ondergaan krijgen in de meeste gevallen (tijdelijk) te maken met haaruitval.

Een kind krijgen: Het komt voor dat een vrouw, nadat ze is bevallen last krijgt van haaruitval als gevolg van een sterk gewijzigde hormoonsamenstelling.

Haartransplantatie voor Vrouwen

Voordat u besluit tot het ondergaan van een haartransplantatie moet duidelijk zijn vastgesteld wat de oorzaak is van het haarverlies. Omdat vrouwen door verschillende fases gaan in het het leven, kan het zo zijn dat een haartransplantatie niet altijd een permanente oplossing is voor elke vrouw. Haartransplantatie is succesvol bij vrouwen die door één van deze oorzaken het haar geheel of gedeeltelijk hebben verloren:

-Mechanische of tractie alopecia (niet-hormonaal) of alopecia marginalis,

-Trauma, chemische brandwonden en littekenweefsel als gevolg van een ongeluk.

-Om het haarverlies te herstellen dat is ontstaan bij eerdere plastische operaties,

-Als uw kaalheid een specifiek patroon vertoond, vergelijkbaar met het patroon bij mannen.

GRATIS CONSULTATIE

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NL Flag +31

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met ons privacybeleid.