Haartransplantatie Nazorg Instructies

Wij bieden patiënten een eersteklas service-ervaring en behandeling door gekwalificeerde artsen en internationaal erkende ziekenhuizen in
Istanbul, Turkije.

Haartransplantatie Nazorg Instructies

Het is belangrijk om de onderstaande tips te volgen om de beste resultaten te behalen met uw FUE-haartransplantatieprocedure in onze haartransplantatiekliniek in Turkije.

Slaaphouding na haartransplantatie

U dient half rechtop op de te rug slapen door twee of meer kussens te plaatsen. Deze positie vermindert zwelling die op de hoofdhuid kan optreden na de haartransplantatie.
Bovendien zorgt MCAN Health voor een nekkussen na de ingreep. Door het nekkussen te gebruiken, beschermt u uw nieuw getransplanteerde haar tegen beschadiging terwijl u slaapt.

Pijnmanagement

Milde pijn kan een paar dagen na de haartransplantatieprocedure worden gevoeld. Sommige mensen melden problemen te hebben met slapen tijdens de eerste dagen van de operatie. Dit kan worden verlicht met enkele pijnstillers die MCAN Health voor u biedt.

Zwelling na haartransplantatie

Zwelling kan optreden op het voorhoofd en het gebied rond de ogen. Het kan 2 – 5 dagen na de FUE haartransplantatie duren. U kunt een ijskompres op het voorhoofd en ogen aanbrengen als u dit ervaart.

Let op: u mag in geen geval ijskompres gebruiken voor uw ontvang- en donorgebieden.

Zwelling is niet gevaarlijk en verdwijnt meestal zonder medicatie. Toch zal MCAN Health Turkije u uit voorzorg anti-oedeempillen geven.

Korst, jeuk en bloedingen na haartransplantatie

Ongeveer 7-10 dagen na de FUE haartransplantatie mogen er geen sporen van opgedroogd bloed, korstjes of korstjes meer op uw hoofdhuid zijn. Als er na 7 dagen nog wat korsten zijn, verwijdert u deze voorzichtig tijdens het wassen van uw haar.
Na FUE Haartransplantatie kan de hoofdhuid jeuken. Dit is een veel voorkomend gevoel en duurt meestal 10-15 dagen. U mag nooit uw ontvang- en donorgebieden krassen, omdat dit de resultaten negatief kan beïnvloeden.

Na de haartransplantatie kan er een kleine hoeveelheid vloeistof op uw kussen zitten, waaronder wat bloed. Maak u geen zorgen, dit is geen natuurlijke bloeding, maar alleen de vloeistof die tijdens de operatie wordt geïnjecteerd, komt uit u hoofdhuid.

Haren wassen na haartransplantatie

MCAN Health zal u een speciale medische shampoo en lotion geven om het te gebruiken na haartransplantatie. Haarwassen kan in 3 eenvoudige stappen:

  1. Lotion wordt voorzichtig over de ontvangst gebied aangebracht door erop te deppen (niet wrijven) en blijft ongeveer 45 minuten op het haar zitten. Dit zal helpen om de korstjes rond de getransplanteerde transplantaten te verzachten. Na 45 minuten moet de lotion worden gewassen met lauw water.
  2. Met de speciale medische shampoo wast u de donor en de ontvangstzones. Breng hiervoor een kleine hoeveelheid shampoo aan op de handpalm en breng de shampoo zachtjes over de hoofdhuid. Was uw getransplanteerde gebied heel voorzichtig door met uw vingers te deppen.
    U kunt ook het donorgebied wassen door te masseren om de bloedcirculatie te verhogen. Zorg ervoor dat de waterdruk ook laag is. Het is ook belangrijk om de shampoo en lotion volledig van de hoofdhuid te wassen.
  3. Nadat het wassen is afgelopen, droogt u het haar af met een papieren handdoek door zachtjes te deppen. Gebruik alleen papieren handdoeken, deze zijn zacht en beschadigen de geïmplanteerde implantaten niet. Deze drie stappen moeten 14 dagen lang elke dag worden herhaald om de korstjes en het droge bloed te verwijderen. Na 14 dagen kunt u de haren op de normale manier wassen.

Herstel na haartransplantatie (korte termijn)

De meeste patiënten voelen zich binnen een dag of twee na de operatie prima, hoewel enkele dagen na de operatie enige gevoelloosheid en milde pijn kunnen worden verwacht.

Gewoonlijk krijgen patiënten hun normale uiterlijk binnen 15 dagen na de operatie. Na deze periode kan lichte roodheid zichtbaar zijn. Langdurige roodheid van de hoofdhuid komt vaker voor bij mensen met de lichtere huidtypen.

Genezing na haartransplantatie (lange termijn)

In de cosmetische genezingsperiode zult u na de operatie wat rode vlekken in uw getransplanteerde gebied hebben. Ze zullen na 7-10 dagen verdwijnen.

Getransplanteerd haar kan na 15 dagen uitvallen en kan de eerste twee maanden blijven uitvallen.
3 maanden na de transplantatie begint uw haar te groeien.
Uw getransplanteerde haar zal na 6 maanden zichtbaar zijn en na 12 maanden zult u uw verwachte resultaat hebben.

Als baard werd gebruikt als donorgebied:

Baard kan na een week worden geschoren als baardimplantaten zijn gebruikt als donormateriaal. Het donorgebied is meestal binnen een maand volledig genezen.

Kapsels na haartransplantatie

U kunt 1 maand na de FUE-haartransplantatie alleen met een schaar worden geknipt en na 6 maanden kunt u een scheerapparaat gebruiken.

Fysieke activiteiten, zon en vakantie

In de eerste maand na uw haartransplantatieoperatie moet u zich onthouden van alle fysieke activiteiten zoals voetbal, basketbal of andere sporten die lichaamscontact hebben, evenals gewichtheffen, fietsen en hardlopen.

Stel uzelf niet bloot aan direct zonlicht, omdat dit uw hoofdhuid en de huid kan beschadigen. Om zonlicht te vermijden, wordt altijd aangeraden om een paraplu te gebruiken of een speciale losse hoed/pet te dragen indien nodig.

Als u van plan bent om na uw operatie op vakantie te gaan, moet u niet in de zwembaden of in zee zwemmen totdat u uw eerste maand hebt voltooid.

Roken en alcohol
Alcohol en roken kunnen het bloed verdunnen en meer bloedingen veroorzaken, waardoor de wonden langzamer genezen. Het is beter als u een aantal weken na de FUE-haartransplantatie wacht voordat u alcohol gebruikt en rookt.

GRATIS CONSULTATIE

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

NL Flag +31

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met ons privacybeleid.